Den ultimate guiden til sørafrikanske visumforberedelser.

Ikke vær en fare - å fly eller på annen måte.

Setter bordet, Cape Town-stil.

"Og slik begynner eventyret."

Du kjenner den følelsen du får rett før du legger ut for å reise og utforske et nytt sted? Hvilke spenninger før flukten? Fra å planlegge din neste ferie (eller baecation) til kvelden før, når du er helt sikker på at du ikke har glemt noen viktige ting i reisebagen din som allerede er fylt til randen, er det spennende å organisere din neste tur!

Imidlertid, før du helt kan nå de endelige stadiene for å reise til destinasjonen, og i dette tilfellet Sør-Afrika, sørg for at du har alt, mener vi alt sortert før du selv setter en fot på flyet.

Hvis du er en internasjonal besøkende som planlegger veien til ETHCapeTown, har vi kommet med nyttig informasjon for å hjelpe deg med å få all visumadministratoren din ut av veien.

Hva er kravene for å komme inn i Sør-Afrika?

Før du dykker ned i det virkelige puslete av det hele, er det første trinnet å finne ut om du er kvalifisert for et sørafrikansk visum.

Blake Guidry via Unsplash.

Trenger turistene visum for Sør-Afrika?

Ja!

Et turistvisum, også kjent som et reisevisum, lar deg besøke Sør-Afrika i en bestemt tidsperiode. Bare for å være helt tydelig her, har du under ingen omstendigheter lov til å jobbe eller delta i noen forretningsaktiviteter mens du er i landet på turistvisum.

Det er verdt å merke seg at forskjellige visumkrav gjelder forskjellige steder. For å gjøre ting enklere har vi svart på en serie spørsmål nedenfor for å veilede deg gjennom visumsøknadsprosessen din og for å sikre at reiser til SA er vanlig seiling (nærmere bestemt flyr, men du vet hva vi mener).

Hva slags visum trenger jeg?

Denne listen vil gi deg en bedre forståelse av hvilken type visum du bør søke om.

Generelt er det mest gjeldende visum ”Sør-Afrika besøkende visum” for kortvarige opphold.

Dette visumet tillater internasjonale reisende å besøke Sør-Afrika i opptil 90 dager eller mindre for når de besøker familie, venner eller for generelle turismeformål.

Må jeg virkelig søke om et sørafrikansk besøksvisum?

Erm, teknisk sett ja, men noen ganger nei.

Sør-Afrika har unntatt visse individer fra noen få oppførte land for å ha besøksvisum når det tiltenkte oppholdet i Sør-Afrika er 90 dager eller mindre. Folk fra disse landene får visum ved ankomst. Du kan sjekke ut listen her.

Sjekkliste: Hvilke dokumenter trenger jeg når jeg søker om visum?

Før du får lov til å reise inn i Sør-Afrika, må du ha følgende:

  1. Et gyldig passdokument som dekker perioden du har tenkt å bo i landet.
  2. Et gyldig visum, om nødvendig.
  3. Nok penger til å dekke dine daglige utgifter.
  4. En returflybillett.
  5. Et gulfeberattest hvis du reiser gjennom det gule feberbeltet i Afrika.
  6. Passet ditt må ha minst en ubrukt side for inngangs- / avgangstempler.
  7. Et utfylt BI-84-skjema (søknad om visum).
  8. Bevis for betaling av ovennevnte gebyr.
  9. Erklæring eller dokumentasjon som bekrefter formålet og varigheten av besøket ditt.
  10. To passfotografier.
  11. Hvis du har barn som reiser med deg eller blir med deg i Sør-Afrika, må du oppgi følgende dokumenter:
  • Bevis for vergemål eller varetekt.
  • Samtykke fra vergen når det gjelder enslige mindreårige.
  • Et ufortjent fødselsattest i tillegg til passet til en mindreårig som reiser til Sør-Afrika, og viser detaljene fra begge foreldrene når de forlater og kommer inn i sørafrikanske inngangshavner.
  • Reisende vil bli bedt om å produsere denne dokumentasjonen ved innsjekking for hver flytur.

Husk at kravene for innreise til Sør-Afrika er forskjellige fra land til land, og kan endres når som helst. Så sørg for å alltid gjøre forskningen før!

Hvor lenge til jeg får visumet mitt?

Det tar vanligvis rundt 5–10 dager å behandle det sørafrikanske turistvisumet, men vi anbefaler på det sterkeste at du sender inn søknaden i god tid for å unngå noen form for forsinkelse eller skuffelse. Noen ganger kan behandlingstiden variere avhengig av den sør-afrikanske ambassaden og hvor opptatt de er på tidspunktet for visuminnlevering.

Jeg kommer til å elske det. Kan jeg utvide det sørafrikanske besøksvisumet når jeg er der?

Ja, det er mulig å utvide et visum når du er i Sør-Afrika. Du bør gjøre det så snart som mulig etter ankomst. Departementet for innenrikssaker krever at enkeltpersoner, som ber om visumforlengelse, må søke inntil 60 dager før utløpet av det eksisterende visumet.

Tobias Fischer via Unsplash.

Det er bra av meg, men hvem er beslutningstakeren?

De to viktigste aktørene er:

  • VFS, et konsulat eller en ambassade.
  • Institutt for innenrikssaker.

Department of Home Affairs gjør all den sørafrikanske visumbehandlingen og avgjør om visum blir gitt eller avslått.

De siste gjør og ikke gjør.

Visa sortert? Ikke glem at det er visse varer du ikke kan ta med til Sør-Afrika og andre varer du trenger å betale avgifter på.

Finn ut mer her:

  • Tollkrav
  • Jordbrukskrav

Hva blir det neste?

Når du har gått gjennom retningslinjene ovenfor, er du et skritt nærmere å komme til Sør-Afrika.

Cape Town er definitivt sentral for bøtte-listen. Så med litt god planlegging er du med på livets eventyr. Noen siste visdomsord? Forsikre deg om at du har levert all riktig dokumentasjon som trengs for et sørafrikansk visum, og at du ikke vil at departementet for innenrikssaker puster nakken.

Nå er det nesten på tide at du opplever Cape Towns beste.

Vi er glade for å ønske alle velkommen til moderbyen! For mer info, besøk vår hjemmeside.

Fortsett samtalen på Twitter.