Familiegjenforening i Italia (Hvordan søke - en kort guide)

Italia er kjent for sine advokater. Lokalbefolkningen sier at noen ganger føles det at det er flere advokater enn andre borgere, rettssaker varer ofte i flere år, og systemet er ikke effektivt.

For å integrere bedre i kulturen og dele mine erfaringer med andre, bestemte jeg meg for å gå gjennom alle innvandringsprosessene uten offisielle rådgivere og advokater.

Åh, Gosh! Hvor mange timer kunne jeg spart!

Med dette vil jeg fortelle deg fremgangsmåten for å gjenforene deg med familien.

For det første, for å gjenforenes med familien, bør du bevise at du har passende levekår og nok inntekt til å opprettholde en grunnleggende livskvalitet i Italia. Høres opplagt og ganske logisk ut, ikke sant? Men det er noen forbehold underveis. Jeg ville ikke ha noe å skrive om det ikke var det!

Inntekt

Du bør bevise at familien din har en lovlig årlig inntekt på minst 5.824,91 EUROer. Dette tallet må økes med halvparten hvis du har forsørgere i en familie. (5.824,91 + halvparten av det per hvert familiemedlem.)

Eksempel: Hvis du har en kone og et barn, må du ha 11649,82 euro i bevist inntekt. Det betyr at jo før du får pengene (lovlig!), Jo før du kan søke om familiegjenforening.
 
Dette økonomiske dokumentet vil være enten en årlig skatteerklæring eller i form av en finansiell mellomliggende rapport signert av en regnskapsfører (kommersialist)

Levekår

Dette er sannsynligvis den vanskeligste delen av familiegjenforeningshistorien. Du må hente et dokument som heter Idoneità abitativa fra kommunen der du bor. Det beste rådet jeg har er å dra til kommunen Municipio og søke hjelp der. De fleste av kommunene har dedikerte ledere som hjelper til med å håndtere forespørsler om familiegjenforening.

Først av alt, må du få, Carta d’Identita, som er et slags bevis på bosted. Å ha en langsiktig leieavtale for hånden som ville være en enkel oppgave i Anagrafe avdeling på Municipio.

Fra Idoneità abitativa er listen over nødvendige dokumenter vanligvis publisert på kommunens nettsted. Dokumentene er relatert til levekår, energieffektivitet og en eiendomsplan - stort sett standarddokumentasjon på et hus. I de fleste tilfeller er utleier eller eiendomsmegler som leier huset godt klar over dokumentene som kreves, så det er bare å be om dem så tidlig som mulig.

For små barn vil du bli bedt om et bekreftelsesbrev signert av utleier.

Kommuner godtar ikke dokumentforespørsler før du har Permesso di Soggiorno. Så det eneste rådet er å ha alle papirer utarbeidet på forhånd, og skynde deg dagen etter at du fikk oppholdstillatelse.

Familiedokumenter

Du må oppgi et ekteskapsattest for ektefellen din og fødselsattester for hvert barn. Alle dokumenter skal oversettes til italiensk og legaliseres av en kompetent italiensk ambassade / generalkonsulat. (Du må gjøre dette i ditt eget land.) Det er vanligvis dusinvis av oversettelsesbyråer med legaliseringsalternativer for konsulatet.

Det er klart at du må sende inn egne dokumenter også, Permesso di Soggiorno og leieavtalen.

Søker om familiegjenforening

Det er to måter å familiegjenforening på: den primære og den arbeidende. Den første heter Ricongiungimento familiare, og den andre er Coesione familiare.

Jeg har aldri hørt om noen som har gått gjennom Ricongiungimento-prosessen fordi det er langt lenger: først, med alle de ovennevnte dokumentene du søker om inngangstillatelse for familien din (Nulla Osta) på nettet, vent mye, etter at du søker på visumene i hjemlandet ditt, vent mye, etter at du søker om Permesso di Soggiorno.

I Coesione-saken går familien din inn i Italia med deg under turistvisum, og senere konverterer de turistvisum til Permesso di Soggiorno's. Høres enkelt ut? Det er det virkelig!

Hvis familien ikke kom direkte til Italia under turistvisum ikke direkte (ingen italiensk stempel i passet, dvs. gjennom et annet Schengen-land), bør du få Dichiarazione di presenza fra Questura. Senere ville du knytte det til søknadsdokumentene.

Når du har alle dokumentene klare, og forhåpentligvis før turistvisumene deres er over, (faktisk i løpet av et år, men da må du sitte tett i Italia), sender du søknaden om Permesso di Soggiorno, ved å bruke det vanlige gule settet fra et postkontor (Posta Italiana - Sportello Unico). De vil fortelle datoen du trenger for å vises på Questura (med eventuelle barn) hvor de vil hjelpe deg med å fullføre alle dokumentene hvis noe ble savnet.

Forord

Gi meg beskjed om jeg savnet noe, eller hvis du trenger noen avklaring. Endelig kan du prøve nettstedet Routes.Tips og appen som hjelper deg med å finne dårlige steder og interessante aktiviteter rundt deg. Dette er oppstarten jeg jobber med i Italia.